COASTAL SUBURBAN RENOVATION   I   BEAUMARIS - BAYSIDE
       
     
 Before: original rear view of previous image
       
     
 Elevated bay views within a coastal suburban setting, perfect to watch the sunset.
       
     
  "There is a freshness and a human scale which allows indoors to flow outdoors seamlessly"    Bayside Built Environment Awards
       
     
 Before: original street view of previous image
       
     
BEACH ROAD RENOVATION   I   BRIGHTON - BAYSIDE
       
     
 Before: original street view of previous image
       
     
 Panoramic bay views with intricate timber ceiling detailing to create zones within an open plan.
       
     
COASTAL RURAL RENOVATION   I   FLINDERS - MORNINGTON PENINSULA
       
     
 Contemplative ambience created through controlled and considered window placement. Seamless indoor - outdoor flow.
       
     
 The bookshelf becomes a piece of art in itself, filled or empty.
       
     
 Regional Australian landscape captured every time one enters or exists the home.
       
     
 The transformation of the existing bones of the house enabled all views to be captured, distant and within the property.
       
     
 Before: original rear view of previous image
       
     
SUBURBAN RENOVATION   I   SANDRINGHAM - BAYSIDE
       
     
 The transformation of this corner site made use of the residual space expanding the indoor - outdoor entertaining area.
       
     
 Before: original street view of previous image
       
     
PERIOD RENOVATION   I   ST KILDA WEST- MELBOURNE
       
     
 Oversized chimney form created volume, dynamic sculptural form and a contemporary interpretation for a period style renovation.
       
     
 Ultimate indoor - outdoor connection through automated window wall.
       
     
 Before: original rear view of previous image
       
     
URBAN RENOVATION   I   TOORAK - MELBOURNE
       
     
 Contemporary renovation maximizing the site. The perfect entertainer's delight.
       
     
 Before: original rear view of previous image
       
     
URBAN RENOVATION   I   ST KILDA WEST - MELBOURNE
       
     
 Before: original rear view of previous image
       
     
 Dining, an intimate zoned created within an open plan through textural ceiling treatment.
       
     
 Creating an atmosphere for bathing.
       
     
COASTAL SUBURBAN RENOVATION   I   BEAUMARIS - BAYSIDE
       
     
COASTAL SUBURBAN RENOVATION I BEAUMARIS - BAYSIDE

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

Builder I A1 Building

The Ultimate alfresco. Creating drama and interest whilst maintaining a casual environment for gatherings of family and friends, the alfresco encourages informal gatherings to flow from inside to outside.

 Before: original rear view of previous image
       
     

Before: original rear view of previous image

 Elevated bay views within a coastal suburban setting, perfect to watch the sunset.
       
     

Elevated bay views within a coastal suburban setting, perfect to watch the sunset.

  "There is a freshness and a human scale which allows indoors to flow outdoors seamlessly"    Bayside Built Environment Awards
       
     

"There is a freshness and a human scale which allows indoors to flow outdoors seamlessly"

Bayside Built Environment Awards

 Before: original street view of previous image
       
     

Before: original street view of previous image

BEACH ROAD RENOVATION   I   BRIGHTON - BAYSIDE
       
     
BEACH ROAD RENOVATION I BRIGHTON - BAYSIDE

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

Builder I Brynor Construction

Expansive bay view window wall that sparkle as the sun sets.

A renovation that reclaimed a rarely used balcony to become the primary open plan living, dining, kitchen.

 Before: original street view of previous image
       
     

Before: original street view of previous image

 Panoramic bay views with intricate timber ceiling detailing to create zones within an open plan.
       
     

Panoramic bay views with intricate timber ceiling detailing to create zones within an open plan.

COASTAL RURAL RENOVATION   I   FLINDERS - MORNINGTON PENINSULA
       
     
COASTAL RURAL RENOVATION I FLINDERS - MORNINGTON PENINSULA

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

Located adjacent rolling farmland this renovation took advantage of the picturesque landscape views.

 Contemplative ambience created through controlled and considered window placement. Seamless indoor - outdoor flow.
       
     

Contemplative ambience created through controlled and considered window placement. Seamless indoor - outdoor flow.

 The bookshelf becomes a piece of art in itself, filled or empty.
       
     

The bookshelf becomes a piece of art in itself, filled or empty.

 Regional Australian landscape captured every time one enters or exists the home.
       
     

Regional Australian landscape captured every time one enters or exists the home.

 The transformation of the existing bones of the house enabled all views to be captured, distant and within the property.
       
     

The transformation of the existing bones of the house enabled all views to be captured, distant and within the property.

 Before: original rear view of previous image
       
     

Before: original rear view of previous image

SUBURBAN RENOVATION   I   SANDRINGHAM - BAYSIDE
       
     
SUBURBAN RENOVATION I SANDRINGHAM - BAYSIDE

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

Builder I Becker Building

Contemporary facelift.

"The exterior of the house is formed with subtle angled cantilevered wall, which provide a graceful and sculptural relationship to its corner position."

Architecture Zone III (Rihan, Hong Kong)

 The transformation of this corner site made use of the residual space expanding the indoor - outdoor entertaining area.
       
     

The transformation of this corner site made use of the residual space expanding the indoor - outdoor entertaining area.

 Before: original street view of previous image
       
     

Before: original street view of previous image

PERIOD RENOVATION   I   ST KILDA WEST- MELBOURNE
       
     
PERIOD RENOVATION I ST KILDA WEST- MELBOURNE

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

Contemporary heritage extension.

"Squared Angle. This small house... required varying and multiple spaces within a limited building area. The vertical nature of the space is celebrated within with a mezzanine set of two adjacent walls."

Small and Chic: High Style for Small Spaces (Bridget Vranckx, Loft Publishing, Spain)

 Oversized chimney form created volume, dynamic sculptural form and a contemporary interpretation for a period style renovation.
       
     

Oversized chimney form created volume, dynamic sculptural form and a contemporary interpretation for a period style renovation.

 Ultimate indoor - outdoor connection through automated window wall.
       
     

Ultimate indoor - outdoor connection through automated window wall.

 Before: original rear view of previous image
       
     

Before: original rear view of previous image

URBAN RENOVATION   I   TOORAK - MELBOURNE
       
     
URBAN RENOVATION I TOORAK - MELBOURNE

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

Builder I Vcon

Seventies conversion.

"Our strategy to contrast or contexturalize with the intimidating scale of the adjacent houses was to treat the house like a jewel. As a necklace or a bracelet sits on the expanse of ones body, we have created a jewel-like facade that sits in the streetscape. Traditional jewellery making cuts stone and polishes them to beautify the stone's form and lustre of colour. This reflected our client's thoughts of the property, small but valuable."

Architecture Zone III (Rihan, Hong Kong)

 Contemporary renovation maximizing the site. The perfect entertainer's delight.
       
     

Contemporary renovation maximizing the site. The perfect entertainer's delight.

 Before: original rear view of previous image
       
     

Before: original rear view of previous image

URBAN RENOVATION   I   ST KILDA WEST - MELBOURNE
       
     
URBAN RENOVATION I ST KILDA WEST - MELBOURNE

Architecture I SAAJ Design

Interior Design I SAAJ Design

The perfect family renovation and extension. This conversion provided a contemporary yet casual beach feel.

 Before: original rear view of previous image
       
     

Before: original rear view of previous image

 Dining, an intimate zoned created within an open plan through textural ceiling treatment.
       
     

Dining, an intimate zoned created within an open plan through textural ceiling treatment.

 Creating an atmosphere for bathing.
       
     

Creating an atmosphere for bathing.